houding en zit te paard.nl
Home Introducie Oefentherapie Cesar Houding en zit Contact Foto's Artikels

De biografie van Barbara van den Broek

Barbara van den BroekDit is de biografie van Barbara van den Broek, oefentherapeut Cesar en amazone.

Mijn passie voor paarden, is er al sinds mijn jonge jaren. Thuis hebben we een kleinschalige dressuurstal. Naast mijn praktijk voor oefentherapie Cesar, rij ik dagelijks een paar paarden. Met het door onszelf gefokte paard Lucifer, heb ik alle klassen van de dressuur doorlopen en hebben we jarenlang op lichte tour niveau mogen genieten.

Omdat ik als ruiter ondervindt hoe belangrijk de zithouding is tijdens het rijden, ben ik mijn kennis uit mijn beroep gaan combineren met het rijden. In 2001 ontmoette ik Richard Weis, de Australische zit Specialist, een autoriteit op dit gebied. Regelmatig heb ik bij hem stage gelopen wanneer hij in Europa was en heel veel geleerd.

Mijn streven is om de ruiter beter in balans te laten zitten, wat een positieve invloed heeft op het lichaam van de ruiter en die van het paard. De zit is de basis van iedere inwerking op je paard.

Ruiters met lichamelijke klachten komen vaak eerst onder behandeling in de praktijk om daarna op het paard aan de slag te kunnen gaan. Ook geeft ik individueel of per 2 personen les aan ruiters met of zonder klachten die de vraag hebben hoe ze beter in balans kunnen zitten en daardoor beter kunnen inwerken op hun paard. In clinic vorm voor grotere groepen is ook mogelijk. Tevens werk ik met de flexchair om ruiters bewust te maken van hun voorkeuren.

Als hippisch sportoefentherapeut ben ik aangesloten bij het netwerk Hippische Sportoefentherapie. Een landelijk netwerk van oefentherapeuten gespecialiseerd in het begeleiden van ruiters.

Hippische Sportoefentherapie